AGA CAD komentaras apie BIM – naujausiame žurnalo STRUCTUM numeryje

Norime pasidžiaugti, kad mūsų įmonės pasiekimai BIM diegimo ir BIM projektų įgyvendinimo srityje ne tik vis labiau matomi, bet ir vertinami. Beveik prieš metus rašėme, kaip su AGA CAD specialistų pagalba buvo sukurtas sudėtingos architektūrinės formos ir konstrukcijos Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ darbo projektas.  AGA CAD įmonės BIM specialistai taip pat reikšminga dalimi prisidėjo prie Danijos BIM klasifikatoriaus kūrimo, kurio rezultatai svarbūs visai Europai, nes pagal jį bus koreguojamas ISO 12006-2 standartas.

BIMtrain logo

AGA CAD prisideda prie Lietuvos skaitmeninės statybos iniciatyvos vystymo. Iniciatyvos steigėjai yra įvairios statybų pramonės atstovų asociacijos (Lietuvos statybininkų asociacija, Lietuvos architektų rūmai, Lietuvos statybos inžinierių sąjunga ir kt.), kurios š.m. kovo 5 dieną susivienijo ir pradėjo dirbti kartu. Įmonės AGA CAD direktorius Donatas Aksomitas yra narys pagrindinės darbo grupės, kuriančios planus, kaip BIM procesus kuo sklandžiau įdiegti mūsų šalyje.

Donato Aksomito, kaip BIM eksperto, nuomonės vis dažniau teiraujasi žiniasklaidos atstovai. Norime su jumis pasidalinti naujausia informacija, kurią išspausdino žurnalas STRUCTUM šių metų birželio mėnesio numeryje. Didelis ir informatyvus straipsnis apie BIM „Skaitmeninė statyba: naudinga visiems statybos projekto dalyviams“ buvo paremtas šios srities profesionalų, ekspertų komentarais. Kaip vienas iš BIM ekspertų buvo pakalbintas ir Donatas Aksomitas, bendrovės AGA CAD direktorius. Įmonė AGA CAD yra vienintelė Lietuvoje IT įmonė, kurianti BIM standartus Lietuvos rinkai. Ji dalyvauja tarptautiniame šiuo metu įgyvendinamam projekte „BIM Train“, apie kurio tikslus ir būsimus rezultatus Donatas Aksomitas papasakojo leidinio STRUCTUM atstovams. Žurnalo 39 psl. išspausdintą AGA CAD komentarą apie projektą „BIM Train“ skaitykite čia >> (arba tiesiogiai žurnale).

Taigi, kas yra BIM sistema, skaitmeninė statyba ir BIM technologijos, kurių taikymas pamažu ateina ir į Lietuvą, AGA CAD specialistai išmano puikiai. Kadangi yra sukaupę didelę darbo su BIM sistema patirtį, jie nuolat konsultuoja Lietuvos projektavimo, statybos ir nekilnojamojo turto vystymo įmones BIM diegimo bei darbo našumo didinimo klausimais. Jeigu ir jūs norite pasitarti dėl BIM diegimo, kreipkitės – visada rasime laiko susitikimui ar konsultacijai.

Share Button