Apdovanoti geriausi BIM projektai ir asmenys, labiausiai nusipelnę Lietuvos skaitmeninei statybai

Kasmetinėje konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2016. Vilnius“, vykusioje parodos RESTA 2016 metu, buvo įteiktos padėkos asmenims, labiausiai prisidėjusiems prie Lietuvos statybų sektoriaus skaitmeninimo ir BIM metodologijos diegimo šalyje.

BIM_apdovanojimai_2016-1Taip pat šios konferencijos metu pirmą kartą vyko konkursas „Lietuvos BIM projektai 2016“, kurio rezultatas – net 19 BIM projektų paraiškų, iš kurių buvo išrinkti 6 nugalėtojai šiose kategorijose:

  • BIM gyvenamuosiuose pastatuose
  • BIM visuomeniniuose pastatuose
  • BIM gamybiniuose pastatuose
  • BIM susisiekimo infrastruktūroje
  • BIM inžinerinių tinklų objektuose
  • BIM projektas užsienyje

Pirmąjį objektyvų BIM projektų konkursą organizavo žurnalas „Statyba ir architektūra“ ir VšĮ „Skaitmeninė statyba“ kartu su Lietuvos statybininkų asociacija. Projektus vertino nepriklausoma 16 asmenų komisija.
Visų įmonių atstovai, kurių BIM projektai buvo apdovanoti konferencijos „Skaitmeninė statyba 2016. Vilnius“ metu, gali pasidžiaugti, kad jų projektai buvo pirmieji tikro BIM projektų konkurso nugalėtojai.

Kodėl būtent šis konkursas įvardijamas pirmuoju BIM projektų konkursu Lietuvoje? Todėl, kad šiais metais kitame renginyje vykusio BIM projektų konkurso vadinti tikru negalima – jis buvo neobjektyvus, susietas su konkrečios programinės įrangos reklama. Objektyvaus konkurso taisyklės turėtų užtikrinti, kad konkursas vyktų nešališkai.

Daugiau apie apdovanotus BIM projektus ir BIM sklaidai Lietuvoje nusipelniusių asmenų apdovanojimus rasite adresu
http://sa.lt/isrinkti-geriausi-bim-projektai/
arba
http://www.skaitmeninestatyba.lt/naujienos/isrinkti-geriausi-lietuviski-skaitmenines-statybos-projektai.

Visi laimėję ir konkurse dalyvavę BIM projektai pristatomi adresu http://www.skaitmeninestatyba.lt/lietuvos-bim-projektai/lietuvos-bim-projektai-2016.

Share Button

Leave a Reply