„Autodesk® Remote“ – plėtinys, naudingas visų „Autodesk“ programų prenumeratoriams

Autodesk Remote logoVisi, kurie seka naujienas parduotuvėje „Autodesk® Exchanges Apps“, jau tikriausiai pastebėjo naują „Autodesk“ programų priedą. Aplikacija Autodesk® Remote yra nemokama visiems prenumeratoriams. Šis visoms „Autodesk“ programoms pritaikytas priedas yra skirtas vartotojams, kuriems reikia pasiekti savo darbo vietą ir su jų darbu susijusias programas nuotoliniu būdu, nenaudojant tradicinių priemonių.

Šiame straipsnyje pasistengsiu glaustai papasakoti šios aplikacijos naudą ir tikslingumą.

Pasaulyje yra sukurta daug virtualių darbalaukių infrastruktūrų (VDI angl. Virtual Desktop Infrastructure), kaip „Citrix“, „Parallels“ ar „Vmware“. VDI tikslas yra centralizuotai valdyti darbalaukio aplinką taip, kad nereikėtų naudoti brangių bei priežiūros reikalaujančių kompiuterių. Vienas iš būdų yra virtualizuotas vartotojo darbalaukis, kuris gali būti pasiekiamas iš bet kurios vietos naudojantis savo susikurtu slaptažodžiu.

Aukščiau aprašomas scenarijus reikalauja nemažų investicijų ir dažniausiai yra naudojamas biuruose. Šių programų viena iš didžiausių bėdų yra maža įrangos sparta. Dėl šios priežasties naudotojai negalėjo dirbti su grafiškai intensyviomis programomis, tokiomis kaip daugelis CAD ar BIM programų.

Dabar kitoje barikados pusėje yra vartotojai, kurie kartais turi poreikį dirbti nuotoliniu būdu, tačiau techniškai negali turėti prieigos prie licencijuotų programų.

Pagal darbartines tendencijas individualiai dirbantys asmenys ar organizacijos turi arba pirkti specifinę programinę įrangą, kuri leidžia kontroliuoti nuotolinį prisijungimą, kaip pavyzdžiui „GotoMyPc“ naudojama „Citrix“ programai arba naudoti „Remote Desktop“, sukurtą „Windows“ operacinėms sistemoms, ir prisijungti per virtualų privatų tinklą (VPN angl. Virtual Private Network). Problema naudojant „MS Windows Remote Desktop“ įrangą yra ta, jog ji turi būti iš anksto nustatyta bei palaikoma vidinės infrastruktūros. Taip pat atsiranda problema su grafikos akseleratoriumi, kuris šioje programoje yra senesnės versijos nei daugelis „Autodesk“ programų. Šiuo metu „Autodesk“ naudoja technologijas „DirectX10/11“ arba „OpenGL“.

Taigi kur Autodesk® Remote gali būti naudojamas? Ši aplikacija skirta asmenims ar organizacijoms, kuriems reikia lankstumo naudojantis jų turima licencijuota programine įranga iš bet kurio pasaulio taško, naudojant minimalų kiekį pastangų bei išankstinių nustatymų.

„Autodesk® Remote“ ypatybės:

  • Prieiga prie „Autodesk“ programinės įrangos iš bet kur;
  • Galimybė susikurti dažniausiai naudojamų klaiviatūros nuorodų (trumpinimų) sąrašą;
  • Perjungti „namų“ bei „matomą“ vaizdą, juos sujungti, atskirti ir atlikti kitas funkcijas;
  • Perjungti visą vartotojo sąsają, pasirinkti švaraus darbalaukio funkciją;
  • Dirbti lyg su tikrąja programos versija, atlikti pakeitimus, modeliuoti, kurti;
  • Visa informacija automatiškai susiejama su centriniu kompiuteriu.

Autodesk Remote

Autodesk® Remote yra savarankiška aplikacija, skirta „Microsoft Windows“ 7 bei 8 versijų naudotojams, taip pat gali būti naudojama „iPad“ platformoje.

Video apie „Autodesk® Remote“ >> http://www.youtube.com/watch?v=xbhyeGmLmuM

Share Button

Leave a Reply