BIM patirtis lietuviams padėjo tapti Rygos IKEA techninio projekto kūrėjais

IKEA Rygoje projekto vizualizacijaPrekybos centrą Rygoje gegužę pradedanti statyti Švedijos baldų gigantė IKEA techniniam projektui sukurti pasirinko projektavimo ir inžinerinio konsultavimo bendrovę „Baltic Engineers“. Tai vienintelė įmonė iš Lietuvos, dirbsianti prie 60 mln. Eur vertės IKEA statybų projekto Latvijoje.

Su „Baltic Engineers“ prieš 4 metus švedai sėkmingai bendradarbiavo analogiškame projekte Vilniuje. Tačiau ne tik ankstesnio bendradarbiavimo patirtis nulėmė renkantis projekto partnerius. Ne mažiau svarbi buvo sklandaus bendradarbiavimo ruošiant BIM modelį patirtis. Įmonės „Baltic Engineers“ generalinio direktoriaus Darius Kvedaro teigimu, vienas pagrindinių Rygos IKEA išskirtinumų yra tas, kad jį projektavo bendra Lietuvos, Islandijos ir Latvijos komanda, pasitelkusi BIM modelį, kuris virtualioje erdvėje imituoja tikro pastato veiklą realiomis sąlygomis.

„BIM mums suteikia unikalias galimybes ypatingai tiksliai suprojektuoti pastatą ir atsižvelgti į konkrečios vietovės meteorologines, geologines sąlygas bei statinio eksploataciją. Išbandę kaip pastatas veikia virtualiame gyvenime, išvengsime kartais pasitaikančių projektavimo trūkumų, kurie galėtų stabdyti statybas arba didinti eksploatacijos kaštus“, – tokie D. Kvedaro žodžiai cituojami įmonės „Baltic Engineers“ pranešime spaudai.

Share Button

Leave a Reply