Dirbant su „Autodesk Revit“ jums trūksta funkcionalumo? Mes galime padėti. 5 pavyzdžiai, kaip AGA CAD įgyvendino klientų pageidavimus. II dalis

Missing some functionality-introTęsiame realių pavyzdžių straipsnį apie tai, kaip klientai gali įtakoti „Autodesk Revit“ platformos BIM programų tobulinimą.

Pavyzdys Nr. 3

2012 metų viduryje mes gavome elektroninį laišką su tokiu tekstu:

“Aš manau, būtų idealu, jei turėtume „Revit“ priedą darbo brėžiniams (angl. shop drawings) ruošti, kuris, mums modelyje padarius pakeitimus, automatiškai atnaujintų elementų darbo brėžinius:
–          automatiškai sukurtų ir į spausdinimo lapus įkeltų visus reikalingus elementų vaizdus ir pjūvius;
–          sudėtų gabaritinius ir armavimo matmenis;
–          suskaičiuotų komponentų ir armatūros masę, tūrį ir sudarytų specifikacijos žiniaraščius.“

AGA CAD produktų vystymo komanda priėmė šį iššūkį,  kurio rezultatas  –  sukurtas ir 2014 m. kovo mėn.  išleistas naujas BIM sprendimas Smart Assemblies. Šios idėjos autoriumi yra mūsų klientas Jason Wallis iš Australijoje veikiančios bendrovės „Hanssen Pty Ltd Drafting Office“. Jason ne tik pasiūlė idėją, bet ir aktyviai prisijungė prie šio produkto kūrimo ir funkcijų tobulinimo, už ką esam jam labai dėkingi.

Pavyzdys Nr. 4

Kai kada mus pasiekia panašios užklausos iš skirtingų klientų. Matydami didelį tam tikros funkcijos poreikį, mes stengiamės ją įtraukti į sekančią produkto versiją. Naujausiu pavyzdžiu galėtų būti viena iš BIM Tree Manager v2014.3 ir v2013.4 funkcijų.

Jens Dalsgaard, architektas ir BIM specialistas iš kompanijos NIRAS (Danija) mums parašė:

„Prieš kurį laiką kalbėjome apie „BIM Tree Manager“ funkciją, kuri galėtų nustatyti langų kryptį, reikalingą energiniams skaičiavimams atlikti (Danijoje mes turime dokumentais pagrįsti langų tipą ir jų kryptį). Ar galima pasiekti, kad gautume tikslią kryptį (pvz. 345°)?“

Panašaus prašymo sulaukėme iš kitos danų projektavimo kompanijos „Grontmij A/S“ bei dar kelių įmonių. Pavyzdžiui, „Grontmij“ CAD specialistas Jacob Güldner pageidavo galimybės iš modelio išsitraukti langų kiekius pagal pasaulio šalių kryptį. Kadangi AGA CAD nuolat tobulina savo produktus, sekančioje BIM Tree Manager versijoje buvo sukurta kompaso funkcija ir apie ją informuoti suinteresuoti „Revit“ naudotojai. Visi jie gavo el. laišką su tokia informacija:

„Naujausioje „BIM Tree Manager“ versijoje sukūrėme papildomą funkciją „Calculate Orientation“:

Missing some functionality-BIM Tree-1

Ji leidžia nustatyti kompasą, taip pat įvertinti kampus, vieneto simbolius ir t.t.:

Missing some functionality-BIM Tree-2

Rezultatas:

Missing some functionality-BIM Tree-3

Pavyzdys Nr. 5

Mūsų produktai tobulinami ir atsižvelgiant į specifines projektavimo sąlygas ar tam tikros šalies reikalavimus. Čia yra mūsų klientų iš Norvegijos prašymo pavyzdys: “Aš testuoju Wall + ir man įdomu, ar įmanoma šį įrankį nustatyti taip, jog jis turėtų skirtingo tipo lystveles garo ar vėjo izoliacijai pritvirtinti. Pateikiu pavyzdį:

Missing some functionality-Wall

Tai karkasinės sienos konstrukcijos variantas, dažnai naudojamas Norvegijoje siekiant geresnės sienų ventiliacijos. Sienos apkalimas dažnai daromas be apatinių ir viršutinių lystvelių, tik su horizontaliu ir vertikaliu tvirtinimu.“ Pagal šio kliento užklausą mes patobulinome „Revit“ plėtinį Wood Framing Wall+.

Žinoma, atsižvelgdami į mūsų klientų poreikius praplėtėme ne tik šių, bet ir kitų „Revit“ priedų ir BIM sprendimų funkcionalumą: Smart Hangers, Truss+ RT, Cut Opening Pro ir kt.

Taigi, jei naudojate „Tools 4 Revit“ priedus arba AGA CAD BIM sprendimus, tačiau jums trūksta kokių nors galimybių, prašome tai aprašyti ir pateikti tą pageidavimų sąrašą mums. Kviečiame susisiekti su mumis elektroniniu paštu support@aga-cad.com. Išdrįskite patobulinti savo darbo įrankius!

Susiję straipsniai:

Dirbant su „Autodesk Revit“ jums trūksta funkcionalumo? Mes galime padėti. 5 pavyzdžiai, kaip AGA CAD įgyvendino klientų pageidavimus. I dalis

Share Button

Leave a Reply