Gruodžio 11 d. Kaune seminaras architektams, pastatų inžinieriams, konstruktoriams ir projektavimo įmonių vadovams

BIM Manager2AGA CAD komanda tęsia seminarų ciklą Lietuvos projektuotojams tikrai aktualia tema. Turbūt jau teko girdėti, kad BIM technologijos – neišvengiami projektuotojų darbo įrankiai. Nuo 2016 metų Europos Sąjungoje į statybos bei projektavimo darbų viešųjų pirkimų konkursų sąlygas bus privaloma įtraukti BIM reikalavimus, tad reikės pateikti BIM projektus (22 str. 4 punktas).

Beje, pažangesnės ES valstybės šio reikalavimo jau laikosi. O nuo 2016 metų visoje Europos Sąjungoje BIM projektai – neišvengiamas dalykas projektuotojų veikloje. Taigi dabar pats metas ruoštis pereiti prie darbo su BIM technologijomis. Kaip tai padaryti kuo lengviau ir mažesnėmis sąnaudomis, kviečiame sužinoti seminare:

BIM Lietuvoje. Kaip pereiti prie BIM be streso?

Š.m. gruodžio 11 d. KAUNE vyksiančiame renginyje bus pristatoma:

  • kokie pokyčiai laukia Lietuvos projektuotojų – kaip BIM keičia statybos pramonę ir kaip su tais pokyčiais suspėti;
  • kokios BIM technologijų galimybės ir kokių investicijų reikia pereinant nuo CAD prie BIM.

SEMINARAS SKIRTAS  architektams, inžinieriams, konstruktoriams, projektų vadovams ir projektavimo įmonių vadovams.

Pagrindinės seminaro TEMOS (renginys vyks 2-e salėse, atskirai CAD ir BIM naudotojams):

•           CAD programų naudotojams –  Kaip su BIM technologijom pradėti  ir sėkmingai užbaigti projektą.     Bus demonstruojama, kaip lengvai ir greitai sukurti BIM modelį nuo idėjos iki techninio projekto spausdinimo, kaip projektą vaizdžiai pateikti užsakovui. Taip pat įvairių pastato konstrukcijų ir inžinerinių sistemų modeliavimo galimybės.

•           BIM programų naudotojams –  Patarimai, kaip padidinti modeliavimo galią: darbo greitis, komandinio darbo metodai, nestandartinių situacijų sprendimo būdai ir kitos našumo paslaptys.    Kaip architektūrinį BIM modelį greičiau sukurti ir gražiau pateikti: patarimai ir triukai. Kaip teisingai modeliuoti, kad modelis tiktų konstruktoriui ir inžinieriui? 3D modelio panaudojimas susikirtimų paieškai, tikslių kiekių skaičiavimui, sprendimų priėmimui. Konstrukcijų modeliavimas ir eksportas į skaičiavimo programas. Kaip pateikti BIM modelį ne „Revit“ aplinkoje?

•           Projektavimo įmonių vadovams –  BIM darbo principų diegimas įmonėje: kada, kaip ir kiek tai kainuoja.     Skaitmeninės statybos iniciatyvos įtaka Lietuvos statybos pramonei. Kaip kaupti ir išsaugoti geriausią projektavimo patirtį? Kaip valdyti projektus, kai keičiasi užsakovo poreikiai? Investicijos į BIM technologijas ir jų atsipirkimo grąža.

  • SEMINARO DATA:   2014  gruodžio 11 d., ketvirtadienis, 9:00-12:30
  • VIETA:    viešbučio „Verslo lyderių centro“ (BLC) konferencijų salės  (K. Donelaičio g. 62, Kaunas)

>> REGISTRUOKITĖS  į seminarą Kaune >>

Renginys NEMOKAMAS. Vietų skaičius ribotas.  Registruotis galima iki š.m. gruodžio 10 d.

Seminaro PROGRAMA
8:30–9:00 Registracija
9:00-9:10   Įžanga: Statybos sektoriaus pokyčių tendencijos pasaulyje ir Lietuvoje

9:00-11:00 Seminaro dalis CAD programų naudotojams - Kaip su BIM technologijom pradėti ir sėkmingai užbaigti projektą.
  9:10-9:45   BIM nauda architektui. Kokius BIM įrankius rinktis pagal įmonės dydį ir  veiklos pobūdį?  Demonstracija, kaip lengvai ir greitai sukurti BIM modelį nuo idėjos  iki techninio projekto spausdinimo.
  9:45-10:20   Statinių konstrukcijų projektavimas naudojant BIM programinę įrangą, ki-tos BIM technologijų galimybės: konstrukcijų analizavimas, skaičiavimas.
  10:20-11:00   Įvairių inžinerinių sistemų modeliavimas, analizavimas, skaičiavimai,  simuliacijos skaitmeniniame pastato modelyje.

9:00-11:00  Seminaro dalis BIM programų naudotojams - Kaip padidinti modeliavimo galią: darbo greitis, komandinio darbo metodai, nestandartinių situacijų sprendimo būdai, ki-tos našumo paslaptys.
  9:10-9:45  Skaitmeninio modelio panaudojimas kiekiams tiksliai apskaičiuoti, sprendi-mams priimti, inžinerinių sistemų ir architektūrinių ar konstrukcinių elementų susikir-timams ieškoti.
  9:45-10:20   Kaip architektūrinį BIM modelį sukurti greičiau ir gražiau pateikti: pa-tarimai ir triukai. Nemokami ir papildomi „Autodesk“ įrankiai.
  10:20-11:00    Kaip panaudoti pastato informacinį modelį projektuojant statinių kons-trukcijas

11:00–11:20 Kavos pertrauka

11:20-12:30  Projektavimo įmonių vadovams - BIM darbo principų diegimas projektavimo   įmonėje: kada, kaip ir kiek tai kainuoja.
  11:20-11:35  Skaitmeninės statybos iniciatyvos įtaka Lietuvos statybos pramonei
  11:35-11:50  Projektavimo įmonės „know-how“ svarba ir valdymas. Kaip kaupti ir išsau-goti geriausią projektavimo patirtį?
  11:50-12:05  Investicijos į BIM technologijas ir jų atsipirkimo grąža
  12:05-12:30  Projektų valdymas besikeičiančioje aplinkoje. Kaip valdyti projektus kai keičiasi užsakovo poreikiai?

12:30 Klausimai – atsakymai. Seminaro pabaiga

Išsami informacija apie renginį:   Kvietimas į seminarą Kaune (pdf) >>

Kokybiškas, detalus, lengvai sukuriamas projektas – su BIM programom tai įmanoma. Registruokitės, apsilankykite seminare ir įsitikinkite!

>> REGISTRUOKITĖS  į seminarą Kaune >>

Lauksime Jūsų,
AGA CAD komanda

Share Button