Išleistas naujas BIM žinyno „Skaitmeninė statyba 2019“ numeris

BIM žinynas "Skaitmeninė statyba 2019"Šiandien pasirodė naujausias – jau penktasis – žinyno apie statinio informacinį modeliavimą numeris „Skaitmeninė statyba 2019“. Dar 2014-aisiais pradėtas leisti informacinis žurnalas išlaikė tęstinumą, ir nuo pagrindinių skaitmeninės statybos sąvokų ir terminų aiškinimo perėjo į gilesnių BIM teorijos temų nagrinėjimą.

Naujajame leidinyje – daug švietėjiško pobūdžio tekstų, paremtų Lietuvos ir užsienio patirtimi. Labai įdomūs straipsniai skelbiami rubrikoje „Architektai ir BIM“, ypač racionalusis prof. Gintaro Čaikausko straipsnis „BIM-BAM-BOOM!“. Taip pat žurnale rasite ne vieną Lietuvoje veikiančių įmonių BIM projekto pavyzdį – jie pristatomi rubrikose „Lietuvos BIM projektai 2018“ ir „Mūsų patirtis“.

Dalis straipsnių skirti jau išties pažengusiems BIM srityje ar bent turintiems BIM žinių bagažą. Žinoti apie BIM standartus, teises ir skaitmeninės statybos klasifikatorius reikia, tačiau ši informacija „sunkesnio kalibro“, skaitiniams prieš miegą nelabai tinka. Bendrai paėmus, šis numeris gavosi solidus, įdomus ir tikrai vertas dėmesio. Yra išleista žinyno popierinė versija, tačiau jos neturintys BIM informaciją gali semti iš elektroninio žurnalo varianto. Gero skaitymo!


Almanacho leidėjas: VšĮ „Skaitmeninė statyba“

Share Button

Leave a Reply