Kuri BIM programa pranašesnė: ar įmanoma tai įvertinti?

Autodesk Revit galimybesSvetainėje Darnistatyba.lt pasirodė įdomus straipsnis apie moderniųjų BIM technologijų atitikimą šiuolaikinio architekto įpročiams ir naujausias BIM tendencijas. Jame kalbama ne tik apie „Autodesk Revit“ ir „ArchiCAD“ programų galimybes, bet ir bendrai apie BIM darbo principus.

Straipsnio autorės pakalbinta „AGA CAD“ atstovė, BIM projektų vadovė ir „Autodesk Revit“ specialistė Renata Jočienė teigia, kad „programinę įrangą reikia pasirinkti pagal tai, ko norima pasiekti su kiekviena konkrečia programa. Dažniausiai siekiama taupyti laiką ir pinigus“.

Kitas pašnekovas, pastatų vidaus inžinerinių sistemų BIM specialistas Rostislav Apuchovskij iš įmonės „Infoera“, taip pat akcentuoja, kad prieš pasirenkant darbo priemones reikia įvertinti ne tik projektavimo programinės įrangos kainą, bet ir tai, „kas turi didesnį potencialą ir galimybes: penkiolika bylų spausdintos 2D grafinės ir tekstinės medžiagos ar pastato skaitmeninė kopija su kiekvienam elementui priskirta informacija bei galimybe 3D praplėsti iki jums reikiamo panaudojimo rodiklio“.

BIM specialistai turi daug praktinės patirties, todėl verta įsiklausyti į jų nuomonę. Visą straipsnį rasite adresu http://www.darnistatyba.lt/bim-karai-archicad-revit.

Share Button

Leave a Reply