Domina nemokami „Revit“ elementai? Pristatome nemokamų šaltinių TOP 5

Free Revit families_1

Dirbant su „Revit“ modeliais vienas iš iššūkių – rasti tinkamų „Revit“ elementų (angl. Revit families). Šios programinės įrangos gamintojas pateikia gana nedaug elementų, o kitus reikia pasikoreguoti pagal esamus, pačiam susikurti arba susirasti. Žinoma, galima sukurtų elementų nusipirkti ar užsakyti bibliotekas pagal jūsų poreikius. Tačiau tiek kūrimas, tiek pirkimas reikalauja tam tikrų resursų: specifinių žinių, laiko ar pinigų.

O ką daryti, jei tų resursų trūksta? Tuomet siūlome naudoti nemokamus „Revit“ elementus. Norime pasidalinti keliais patikrintais nemokamais „Revit“ elementų šaltiniais.

1. BIM Object

Didžiausia BIM objektų ir elementų saugykla, kurios išskirtinumas – daug elementų ir patogus valdymas.
„BIM Object“ platformoje galite rasti daugybės (virš 1850) įvairių gamintojų turinį. Daugiau nei 77.777 parametrinių BIM objektų, virš 39.000 realių gaminių modelių ir galimybė filtruoti produktus net tarp 64 failų tipų (tarp jų ne tik „Autodesk Revit“, bet ir „ArchiCAD“, „Bentley MicroStation“, „Autodesk Inventor“, „Allplan“ ir net „AutoCAD“ programoms skirti failai).

„BIM Object“ bibliotekoje rasite daugiau nei 107.000 „Revit“ objektų. Paiešką lengva atlikti pagal prekės ženklą, kategoriją, medžiagas, pastatų tipus ir funkcines erdves. Šioje bibliotekoje BIM elementų ras visi – architektai, pastatų inžinieriai ir konstruktoriai.

2. NBS National BIM Library

Dar viena saugykla su tūkstančiais bendrųjų ir gamintojų paruoštų BIM objektų. Šioje nemokamų „Revit“ elementų bibliotekoje galite rasti įvairiausių daiktų modelius, ieškodami elementų pagal gamintojo pavadinimą arba pagal daugiau nei 150 kategorijų.
Ši įvairių sričių projektuotojams naudinga biblioteka išskirtinė tuo, kad visos čia patalpintos „Revit“ šeimos yra aukštos kokybės: BIM elementai paruošti pagal Jungtinės Karalystės BIM objektų standartus ir atitinka IFC bei COBie parametrus, tad galite drąsiai jais naudotis ir būti tikri, kad projekto duomenų mainai vyks sklandžiai.

3. BIM Store

Čia taip pat verta apsilankyti, nes BIM parduotuvėje rasite objektus tokių gamintojų, kurių nėra NBS nacionalinėje BIM bibliotekoje. Kaip ir NBS, visi čia pateikti elementai buvo sukurti laikantis aukščiausių pramonės standartų, išlaikant IFC ir COBie parametrus.
„BIM Store“ savininkai teigia, kad iš čia galite atsisiųsti BIM objektus ir komponentus, pritaikytus „Autodesk Revit“, „ArchiCAD“, „Bentley MicroStation“ ir IFC formatams. Tačiau kol kas šioje BIM objektų bibliotekoje vyrauja „Revit“ elementai. Be to, joje saugoma vos pusantro šimto konstruktoriams skirtų elementų, tad daugiau naudos iš šios BIM elementų bibliotekos gaus architektai ir pastatų inžinieriai.

4. BIMBox

Interjero dizaineriams skirta BIM elementų biblioteka, kurioje sukaupta daugybė nemokamų „Revit“ elementų, sukurtų laikantis COBie ir IFC reikalavimų. Čia rasite sofų, stalų, kėdžių, lentynų, šviestuvų, stumdomų durų ir kitų privataus, visuomeninio ar komercinio interjero dizainui reikalingų BIM elementų modelius.

5. Modlar ir Concora Library

Šias JAV rinkai skirtas BIM bibliotekas, talpinančias gamintojų patvirtintus 3D modelius ir kitus duomenis apie gaminius, pateikiame kartu, nes jose esantis turinys beveik lygiavertis, skiriasi tik dalies gamintojų vardai.
Šių bibliotekų, talpinančių tūkstančius „Revit“ elementų, tikslas – statybos produktų gamintojams pristatyti, o pastatų projektuotojams suteikti galimybę kuo greičiau rasti pastatų modeliavimui reikalingus realių gaminių failus. Bibliotekose talpinami „Bosch”, „Delta“, „Electrolux“, „Miele“, „Sherwin Williams“ ir kitų prekės ženklų gaminių 2D/3D modeliai.


Šiame straipsnyje pasidalinome tik tais adresais, kur galima rasti išties kokybiškų BIM elementų. Žinoma, nemokamų „Revit“ elementų šaltinių galima rasti ir daugiau. Patikimas kokybiškų elementų šaltinis – gamintojų svetainės. Jose galima rasti ne tik elementų bibliotekas, bet ir produktų aprašymus, specifikacijas ir visą kitą aktualią informaciją.

Jei jūs naudojatės kitais šaltiniais ir norite juos rekomenduoti, kviečiame pasidalinti savo patirtimi šio straipsnio komentaruose.

Share Button

Leave a Reply