Gamintojų tarpe sklinda BIM progresas

Sukurtas įrankis, automatiškai generuojantis „Revit“ elementų biblioteką pagal gamintojo duomenis

Dėmesio, ilgamečiai „AutoCAD“ vartotojai ir „Revit“ skeptikai, – nuo šiol jūsų nuostatos „Revit“ elementų kūrimas yra labai sudėtingas“, „nėra gaminių duomenų bazių“ ir pan., – yra paneigtos. Rinkoje pasirodė pastato inžinerinių sistemų projektuotojams skirtas įrankis, kuris leidžia labai lengvai kurti vėdinimo įrenginių bibliotekas BIM programinės įrangos „Autodesk Revit“ aplinkoje.

salda-ventmasterv5-revit-add-in

Įsisenėjusias nuostatas apie „Revit“ elementų kūrimą paneigė vėdinimo įrangos gamintoja SALDA ir programinės įrangos gamintoja AGACAD. Šių komandų inžinieriai bendradarbiaudami sukūrė nemokamą „Autodesk Revit“ papildinį, kuris visiškai automatizuoja vėdinimo įrenginių kūrimą „Revit“ aplinkoje.

Nuo šiol vėdinimo įrenginių kūrimas „Revit‘e“ yra visiškai automatizuotas. „Salda VentMasterV5 Revit Add-in“ leidžia įkelti modulinės konstrukcijos vėdinimo įrenginius į „Revit“ programą vos keliais mygtuko paspaudimais ir taip turėti dinamišką „Revit“ elementų biblioteką.

Intelektualus automatizuotas unikalių BIM elementų kūrimas realiame laike

Nemokamas „Revit“ papildinys „Salda VentMasterV5 Revit Add-in“ padės pastatų inžinieriams dirbti žymiai sparčiau – naudodami šią technologiją, vėdinimo sistemų projektuotojai gali lengvai parinkti tinkamus vėdinimo elementus iš tūkstančių galimų modifikacijų, o svarbiausia – nebereikia „Revit“ elementų kurti patiems.

„Salda VentMasterV5 Revit Add-in“ automatiškai nuskaito duomenis iš UAB „Salda“ modulinės vėdinimo įrenginių atrankos ir modeliavimo programinės įrangos „VentMasterV5“, ir iš šių duomenų automatiškai sukuria bei importuoja „Revit“ elementus (LOD300 lygio šeimas) į projektą. Atsižvelgiant į projekto poreikius automatiškai generuojamas BIM objektas – unikalus gaminys – su tikslia geometrija.

Be to, šis papildinys turi tiesioginį grįžtamąjį ryšį su motinine programine įranga. Tad programoje „VentMasterV5“ atlikus tam tikrus pakeitimus, atitinkami ŠVOK elemento parametrai ir geometrija automatiškai atnaujinama ir „Revit“ modelyje.

Daugiau informacijos apie įmonių SALDA ir AGACAD bendradarbiavimo metu sukurtą technologiją, kuri automatiškai realiame laike generuoja vėdinimo elementus „Revit‘e“, sužinosite straipsnyje UAB „Salda“ džiaugiasi: „Puiku būti pagrindinių konkurentų priešaky“.


Norisi tikėti, kad vis daugiau ir daugiau statybinių gaminių gamintojų pagaliau suvoks, jog šiandien projektuotojams vis aktualesnės tampa ne CAD, bet BIM elementų bibliotekos.

Nes galimybė importuoti pilnaverčius gaminių modelius į BIM projektus palengvina projektuotojų kasdienį darbą, didina gamintojo konkurencingumą ir tikimybę, kad būtent jo gaminiai bus panaudoti statybose.

Share Button

Leave a Reply