Kaip „Revit“ elementus lengvai naudoti ir tvarkyti?

Smart Browser Free-1Nė vienas Autodesk® Revit® naudotojas neišvengia darbo su „Revit“ elementais (Revit families). Priklausomai nuo projekto dydžio ir sudėtingumo, elementų projekte naudojama daugiau ar mažiau, tad ir BIM elementų bibliotekų dydžiai bei jų saugojimo vietos kiekvienoje įmonėje gali skirtis. Įprastai „Revit“ elementai saugomi projektuotojo kompiuteryje arba, kai „Revit“ elementų įmonėje yra daug, jie saugomi įmonės serveryje.

Dirbant su bet kokia BIM programine įranga, pasirinkti reikiamą elementą bibliotekoje užtrunka laiko, dar daugiau laiko atima į projektą jau įkeltų elementų redagavimo procesas. Tad daugelis BIM programų naudotojų ieško būdų šiems darbams paspartinti. Įmonės „AGA CAD“ kuriami „Revit“ priedai gali žymiai palengvinti „Revit“ naudotojų darbą.

Galimybių ir kainų įvairovė – nuo pigių ir visai nemokamų
iki plataus funkcionalumo brangesnių įrankių

Įmonė „AGA CAD“ rinkai siūlo net kelis „Revit“ priedus, kurie padeda greitai surasti reikiamas „Revit“ šeimas, esančias projektuotojo kompiuteryje ar serveryje, ieškant pagal šeimos pavadinimą, tipą, parametrų pavadinimus ar reikšmes. Smart Browser Free, Smart Browser Power ir Smart Browser Simple – visi jie atrodo labai panašūs, tačiau skiriasi teikiamomis galimybėmis.

SLM and NLM licenses

Visų trijų produktų tikslas yra rasti elementą bibliotekoje, pažiūrėti ar jis tinkamas ir užkrauti į projektą. Pagrindinis skirtumas yra naršytojo galimybėse (Browser Options). Naudodamas „Smart Browser Simple“ projektuotojas gali tik peržiūrėti bibliotekoje esančius elementus, pasirinkti jam reikiamus ir įkelti juos į projektą. Daugiau jis nieko negali daryti. „Smart Browser Power“ naudotojas gali daryti žymiai daugiau: ne tik surasti reikiamus elementus, bet ir dadėti daugiau elementų į biblioteką bei sinchronizuoti atliktus pakeitimus. Jis gali susikurti naują biblioteką ar modifikuoti esamą, naudotis ne tik įmonės, bet ir savo biblioteka. Taigi esminis abiejų toolsų skirtumas – Power naudotojas turi daugiau teisių negu Simple.

Smart Browser Simple and Power NLM license differencies

Nemokamas „Revit“ priedas „Smart Browser Free“ turi tas pačias funkcijas kaip „Smart Browser Power“, tačiau nemokama licencija skirta tik vienam naudotojui (single-user license), nėra tinklinės (multi-user license) šio produkto versijos. T.y. didelei įmonei „Smart Browser Free“ nelabai tinka, tai daugiau privačiam projektuotojui skirtas produktas.

Daugiau projektuotojų turinčioje įmonėje dažniausiai yra tinklinių licencijų poreikis, tad didesnėms įmonėms skirti „Smart Browser Power“ ir „Smart Browser Simple“ produktai. Jų networkinės licencijos leidžia užduoti naudojimo teises. Pvz., tinklo administratorius nurodo, kad iš 100 žmonių 10 bus „Smart Browser Power“ naudotojai, o visi kiti naudos „Smart Browser Simple“, kuris suteikia šiek tiek mažesnes galimybes, bet padeda išvengti projektuotojų savivalės keliant į projektą bet kokius elementus.

Dar „Smart Browser Free“ neturi funkcijos, kuri randa skirtumus tarp elementų projekte ir elementų pasirinktoje bibliotekoje. Ši galimybė leidžia būti tikriems, kad projekte visuomet yra naujausi, geri elementai.

„Smart Browser Manage“ – galingiausias elementų modifikavimo įrankis

produktu baneriai 1100x220_SMART BROWSER Manage

Pats galingiausias „Revit“ plėtinys „Smart Browser Manage“ leidžia daryti absoliučiai viską: ieškoti elementų ir dirbti su jais, sinchronizuoti pokyčius bibliotekoje ir dar leidžia modifikuoti pačius bibliotekos elementus. Jis turi papildomas funkcijas, kurios leidžia dadėti/ištrinti kokį nors elemento parametrą, dadėti arba pakeisti formulę ir atlikti kitas „Revit“ šeimos korekcijas. „Smart Browser Manage“ vienu metu leidžia modifikuoti vieną ar net šimtus elementų, tereikia nurodyti, kokius parametrus kuriems elementams dadėti/pakeisti/ištrinti, ir pakeitimo procesas paleidžiamas automatiškai.

„Smart Browser Manage“ licencija gali būti skirta ir vienam vartotojui, ir tinklinė, tad įmonės turi laisvę pasirinkti priklausomai nuo jų poreikių. Jeigu įmonėje dirba iki 20 žmonių, užtenka instaliuoti vieną/dvi „Smart Browser Manage“ licencijas, kurių naudotojai modifikuos pačius elementus, o visi kiti projektuotojai gali naudoti nemokamas „Smart Browser Free“ licencijas.

Smart Browser Manage

Didelėse projektavimo įmonėse logiška naudoti visų trijų rūšių „Smart Browser“ produktų tinklines licencijas. Tarkim, jei įmonėje yra daugiau nei 20 žmonių, tai naudingiausia būtų rinktis tinklines „Smart Browser Power“ arba „Smart Browser Simple“ licencijas bei kelias „Smart Browser Manage“ licencijas.

Jei, pavyzdžiui, įmonėje dirba 100 projektuotojų, tai 3 iš jų gali būti „Smart Browser Manage“ naudotojai, 10 gali dirbti su „Smart Browser Power“, o visi kiti yra „Smart Browser Simple“ naudotojai. Visi jie naudosis biblioteka, tačiau skirtingomis teisėmis. 3 pirmieji turi daugiausiai teisių ir gali koreguoti bibliotekos elementus, 10 „Smart Browser Power“ naudotojų gali sinchronizuoti biblioteką (t.y. įsidėti daugiau elementų, turėti kažkokią atskirą savo biblioteką, ne tik savo įmonės), o „Smart Browser Simple“ naudotojai tik atsidaro biblioteką ir lengvai suranda jiems reikiamus elementus.

Visų „Revit“ šeimų paieškai skirtų produktų palyginimo lentelė:

Produktai
Smart Browser Free
Smart Browser Simple
Smart Browser Power
Smart Browser Manage
LICENCIJAVIMO GALIMYBĖS
Vieno vartotojo licencija (single-user license)
Tinklinė licencija (multi-user license)
FUNKCIONALUMAS
Galimybė greitai ir lengvai naršyti ir ieškoti Revit elementų išorinėse bibliotekose
Prieiga prie įmonės bibliotekos
Prieiga prie kitų naudotojų pasirinktų bibliotekų. Galimybė pridėti, kurti, atnaujinti XML failą su bibliotekos turiniu
Turi projekto element naršyklę (Project Family Browser), kuri suteikia galimybę perjungti atidarytus projektus ir pertempti (drag-and-drop) elementus iš vieno projekto į kitą
Galimybė patikrinti skirtumus tarp bibliotekoje ir atidarytame projekte esančių elementų, ir atnaujinti elementus jei reikia
Galimybė iš pasirinkto failo įkelti subkategorijas į atidarytą elementą
Elementų koregavimo funkcija “Modify Families” leidžia visai grupei pasirinktų elementų vienu metu atlikti šias korekcijas:
–       modifikuoti esamus parametrus: keisti vertę, pervadinti arba ištrinti;
–       pridėti naują elementą ar bendrintus parametrus (shared parameters);
–       pridėti naujus tipus, pervadinti tipų pavadinimus arba tipus ištrinti;
–       standartizuoti tipų pavadinimus pagal pasirinktas taisykles;
–       pervadinti ar ištrinti elementus;
–       pridėti, keisti ar ištrinti tekstines formules ir kt.
Pasirinktame kataloge iš naujo išsaugo elementus dabartinei Revit versijai ir ištrina atsarginių kopijų failus, jei yra toks poreikis.
Sukuria bendrintus parametrus pasirinktoje projekto kategorijoje.
Produktai
Smart Browser Free
Smart Browser Simple
Smart Browser Power
Smart Browser Manage
Share Button

Leave a Reply