Kas naujo konferencijoje „BIMLINK“ 2019-aisiais?

Norint sukurti sėkmingą BIM projektą, būtinas puikus visų BIM dimensijų išmanymas. Konferencijoje „BIMLINK 2019“, kurios šių metų pagrindinė tema – „BIM procesas nuo 3D iki 7D“, bus paliestos temos apie visas BIM dimensijas ir jų teikiamas galimybes didinti BIM projektų kokybę ir įgyvendinimo efektyvumą. O kokios pagrindinės konferencijos „BIMLINK“ naujovės?

  1. Formatas. 3-ioji konferencija „BIMLINK“ prasiplėtė, temos nebetelpa į vieną salę, tad antroji – praktinė – konferencijos dalis vyks net 3 salėse. Nuo to konferencijos dalyviai tik išloš – galėsite rinktis jums labiausiai aktualias temas ir laiką išnaudosite maksimaliai efektyviai. O pranešimus, kurių nespėsite aplankyti, galėsite peržiūrėti po konferencijos jums patogiu metu (kaip ir visada, visi konferencijos „BIMLINK“ pranešimai bus įrašomi). Susipažinti su pilna PROGRAMA galite čia >>
  2. Aktuali tema šiuo metu įgyvendinamas Aplinkos ministerijos projektas, kurio tikslas – padėti statybų pramonės dalyviams pereiti prie darbo BIM principais. Valdžios institucijos atstovas papasakos, kokia to projekto nauda ir kokias galimybes jis teiks visiems statybos pramonės dalyviams.
  3. Bus nagrinėjama dar neliesta, tačiau labai aktuali pastatų efektyvumo tema – sandarumas. Šis faktorius tampa vis svarbesnis statyboje, nes sandarumo testas privalomas visiems A, A+ ir A++ klasės pastatams. Šis reikalavimas taip pat taikomas C ir B klasės pastatams, kurių projektavimas arba statyba finansuojama Lietuvos Respublikos arba ES lėšomis.
    Kaip paruošti BIM modelį, siekiant užtikrinti pastato sandarumą? Su kokiais iššūkiais susiduria projektuotojai, statytojai ir kokios dažniausiai daromos klaidos mažina pastatų eksploatacijos efektyvumą? Kaip užtikrinti sandarias atitvaras? Sandarumo tema su realiais pavyzdžiais bus nagrinėjama net dviejų pranešimų metu, žvelgiant iš pastato projektuotojo ir statytojo pozicijų.
  4. BIM projektų kokybės kriterijai – dar viena kituose BIM renginiuose neliesta tema. Pranešimas apie projektų vertinimo kriterijus ir didžiausias klaidas padės rasti atsakymus į šiuos klausimus:
    Į ką reikia atkreipti dėmesį, kalbant apie BIM projektų kokybę? Kaip sukurti projektą, kurį tikrai galima įvardinti kaip BIM? Kokius kriterijus projektas turi atitikti, kad jis būtų lygiavertis ar pranašesnis BIM projektų konkurse?
  5. Šių metų konferencijoje „BIMLINK“ pirmą kartą bus paliesta ir infrastruktūros projektavimo tema. Pastatai be infrastruktūros neįmanomi. Geologinių paviršių kūrimas, lietaus nuotekų sistemų modeliavimas, paviršiaus nuolydžių formavimas (parkavimo zonose), žemės darbai, sklypų modeliavimas rengiant naujus gyvenamuosius kvartalus – kaip visa tai ir dar daugiau kurti lengvai ir kokybiškai?
  6. Bus pristatyta realaus BIM projekto sėkmės istorija – išskirtinio objekto pavyzdys. Jį kūrusios įmonės atstovai dalinsis patirtimi, kaip sekėsi kurti ir įgyvendinti neeilinį projektą, kokie sprendimai ir veiksmai buvo naudoti.
  7. Konferencijos pabaigoje bus pristatyta BIM vystymosi raida ir naujausios tendencijos, kad žinotumėt, kokios dar BIM projektų galimybės atsiveria ir ką galėsite pritaikyti ateityje.
  8. Atsipalaiduoti nuo techninio pobūdžio pranešimų gausos padės lengvas pranešimas apie labai rimtus dalykus – efektyvų ir neefektyvų darbą, t. y. būtiną darbo ir poilsio balansą. Iš profesoriaus Eugenijaus Laurinaičio išgirsite patarimų, kaip atpažinti perdegimo simptomus ir kaip ištrūkti iš voverės rato.

Taigi, konferencijoje „BIMLINK“ kiekvienas statybos pramonės ir BIM proceso dalyvis – architektas, inžinierius, konstruktorius, NT plėtros, valdymo ar rangos įmonės atstovas – ras jam aktualių temų, galės pasisemti efektyvesnio darbo patirties, susitikti su kitais statybų rinkos dalyviais ir užmegzti naudingų ryšių.

Renginyje bus ne tik ką paklausyti, bet ir išbandyti – veiks interaktyvūs konferencijos partnerių stendai. Taip pat dirbs BIM programinės įrangos konsultantai, todėl visi norintys galės susipažinti su BIM ir statybos procesų valdymo programinės įrangos galimybėmis.
Ateikite, dalyvaukite, klausykite ir klauskite. REGISTRUOKITĖS ir lapkričio 14 dieną praleiskite maksimaliai naudingai.

Iki susitikimo konferencijoje „BIMLINK 2019“!

Share Button

Leave a Reply