3D modeliavimo galimybės kuriant įvairios architektūrinės stilistikos projektus: arch. V. Meškausko projektų apžvalga

Šiomis dienomis dar labiau suintensyvėjo kalbos apie 3D modeliavimo technologijų naudojimą – kaip jos palengvina darbą projektuotojams, taupo laiko sąnaudas, leidžia patogiai valdyti informaciją ir analizuoti projektus. Norėdami įrodyti, kad tai nėra vien tušti žodžiai, šiame tinklaraštyje pateikiame realius pavyzdžius, įrodančius, kad BIM programinė įranga – puikus pasirinkimas kurti įvairios paskirties ir dydžio projektus.

restoranas Sroves g - 2Šį kartą norime pristatyti architekto Vyto Meškausko projektų pavyzdžius. Šis kūrėjas yra vienas iš BIM technologijų naudojimo pionierių Lietuvoje, jau ne vienerius metus profesionaliai naudojantis programą „Autodesk Revit Architecture“. Vienas iš jo darbų – kavinės/restorano su gyvenamosiomis patalpomis Vilniuje projektas, sukurtas kartu su architektu Laimiu Keiziku. Pastato plotas 1200 m², objekto cokoliniame aukšte suformuota kavinė/restoranas, o antžeminėje dalyje gyvenamosios patalpos. Pagrindinė problema, su kuria susidūrė projektuotojai – stiprus sklypo šlaitas. Tačiau naudojama programinė įranga padėjo šią problemą išspręsti ir lengvai įkomponuoti pastatą sklype su specifiniu reljefu.

Viesbutis Zygimantu_modern1_teritorija-1 (Small)Kitas architekto Vyto Meškausko sukurto projekto pavyzdys – viešbutis su apartamentais Vilniaus centre. Istorinėje miesto dalyje suprojektuotas 10.000 m² plotas objektas su požeminiu parkingu, 4 antžeminiais aukštais ir palėpe. Projekto autorius sukūrė visą pastato 3D modelį, parengė techninį projektą ir projekto vizualizacijas. Projekto vystytojo reikalavimu, projekte buvo pateikti visi duomenys, reikalingi planuojant statybos kainą.

Viesbutis Zygimantu_istor_1 (Small)Šis projektas išskirtinis tuo, kad atitinka visus paminklosauginius reikalavimus, objekto istorizmo stiliaus architektūra priderinta prie aplinkos. Naudojama „Autodesk Revit Architecture“ programa architektui leido įkomponuoti viešbutį šalia gretimų pastatų sukuriant visas istoriniams pastatams būdingas fasadų puošybos detales.

Taigi BIM programinė įranga „Autodesk Revit Architecture“ padeda architektams pasiekti norimų rezultatų:

  • projektą parengti laiku ir kokybiškai;
  • paruošti didelius ir tikslius dokumentacijos kiekius;
  • paruošti projekto vizualizacijas reikiamais rakursais;
  • pateikti tikslius projekto duomenis sąmatos apskaičiuoti.

Architektas Vytas Meškauskas per ilgametę BIM programinės įrangos naudojimo praktiką sukūrė be galo daug įvairių projektų. Jūsų dėmesiui pateikiame dar kelis jo parengtų projektų vaizdus:

Share Button

Leave a Reply