Kaip sklandžiai perkelti duomenis iš „Revit“ į „AutoCAD Structure Detailing“? II dalis

„Autodesk Revit“, kaip ir minėjau, yra projektavimo darbų koordinavimui skirta modeliavimo programinė įranga. Tai yra tolimesnio BIM proceso bazė.  Autodesk Revit skirta sprendimams parinkti, kiekiams skaičiuoti, energetinei analizei atlikti, konstrukcijoms ir inžinerinėms sistemoms (ŠVOK, V ir K) projektuoti, statybos procesams organizuoti, gyvavimo ciklo analizei atlikti ir t.t. Tad „Revit“ failą galime įsivaizduoti kaip pamatą tolimesniems projektavimo darbams. BIM principai sako, jog „Revit“ modelyje turi būti tik tiek informacijos, kad būtų galima suprasti kiekvienos dalies ketinimus, aptikti tarpusavio problemas ir jas išspręsti konkrečiose projekto dalyse. T.y. įprastai pilnas detalizavimas „Revit“ modelyje nedaromas, nes tai sugriautų vieną pagrindinių BIM principų. Tiesą pasakius, praktikoje tai daroma, tačiau apie tai vėliau.

Taigi, su programa Autodesk Revit turi būti išspręstas architektūrinis sprendimas, naudojant Robot Structural Analysis (RSA) jis patikrinamas. Tuomet pakeitimai atnaujinami Revit‘e, t.y. vyksta koordinavimas. Priėmus architektūrinius sprendimus, visa tai detalizuojama su programa AutoCAD Structural Detailing (ASD). Sumodeliuoti mazgai iš ASD eksportuojami .acis failu, kuris importuojamas į „Autodesk Revit“. Tokiu būdu koordinuojama jungčių įtaka architektūriniams sprendimams – jei reikia, Revit‘e sumodeliuojama svarbesnė jungtis ir paliekama modelyje ir ji komentuojama Revit’e kaip detalizavimas. Kuomet viskas išsprendžiama, programoje ASD ruošiami darbo brėžiniai. Šis procesas yra tikrai patogus ir daugelis taip dirba.

Praktikoje su programa Autodesk Revit galima kurti modelius, kuriuose sumodeliuojami visi elementai (smulkiausi varžteliai, atskiros plytos ir t.t.). Kol kas tai daroma tik demonstracinių projektų lygmenyje, kadangi tai reikalauja be galo daug žmogiškųjų ir techninių resursų, kas yra nepraktiška. Daryti konstrukcijas tik modelyje padeda tam skirti papildiniai, kurie leidžia išvis atsisakyti ASD programos. Vienas iš tokių yra SDS/2 Connect plėtinys, kuris dalinai automatizuoja mazgus, turi didelę jų bazę ir tikrai stipriai praplečia Autodesk Revit galimybes. Vartotojai atsiliepia, jog papildiniu SDS/2 Connect dirba geriau, nei Tekla (štai vienas iš vartotojų pokalbių http://www.linkedin.com/groups/what-is-best-software-detailing-1949803.S.163372177). Rekomenduoju ir jums išmėginti SDS/2 Connect plug-in to Revit Structure, kurios 30 dienų bandomąją versiją galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Tikiuosi, pasidarė aiškiau, kaip išvengti problemų su „Revit“ ir „AutoCAD Structure Detailing“ tarpusavio duomenų apsikeitimu. Jei turite dar klausimų, rašykite.

Share Button

Leave a Reply